علاوه بر این به نظرم بی انصافی است که کسی این کتاب را بخواند و مقدمه شاملو را بر آن نبیند، حالا چه چیزی سبب شده که مقدمه از چاپهای کتاب حذف شود، خود حدیث هفتاد من کاغذ است.
باید در خصوص این مقدمه گفت: مقدمهى شاملو، در نخستین چاپ کتاب در ۱۳۵۴، دو واکنش مخالف قوی را موجب شد. واکنش نخست از سوی کسانی که حافظ را عارفی حافظ قرآن میدانستند و در مقدمهى شاملو حافظ کفرگویی مخالف معاد و باورهای دینی، حداقل در نیمهى دوم زندگی شاعرانهاش، دانسته شدهاست صورت گرفت و واکنش مخالف دیگر از سوی کسانی صورت گرفت که نسبت به روش شاملو در تصحیح دیوان حافظ اعتراض داشتند و این روش را ذوقی و غیر علمی میدانستند. شاملو در مقدمهى منتشر شده در چاپ نخست روش متقدمین را غیرعلمی و نادرست برمیشمارد و وعده میدهد در کتاب دیگری به نام حواشی و یاداشتها توضیحات کاملی در مورد نسخههای مورد استفاده و اسناد تاریخی و استدلالهایاش به همهى این مسایل پاسخ دهد اما در آخرین ویرایش مقدمه که هرگز بهطور رسمی اجازهى انتشار پیدا نکردهاست مینویسد: «در پایان مقدمهى چاپِ اولِ غزلها وعده کردیم که مجلدِ اول این کتاب- شاملِ یادداشتهای مربوط به نخستین سی غزلِ متن– به زودی درآید که نیامد. وعده را مکرر نمیکنیم. باقیماندهى عمرِ ما انتظارِ فضایی را که در آن گرزهى گاوسر پاسخ منطق نباشد خوشبینی نمیکند».
برای خواندن مقدمهی حافظ شیراز اینجا کلیک کنید.
"در صورت بروز مشکل در دریافت کتاب از طریق بخش نظرات یا ایمیل مشکل را اطلاع دهید."
می گویی که کسل و دلمرده شده ای.
این کشفی بزرگ است.آدمهای اندکی وجود دارند که به این نکته پی برده باشند که کسل هستند و چنین آدمهایی واقعا کسل هستند.هر کسی متوجه این حالت در آنها می شود غیر از خودشان.انسان تنها موجودی است که احساس کسلی میکند این امتیازی انحصاری و بخشی از شان و منزلت وجود انسانی است.کسل شدن یعنی اینکه راه و روش زندگی ات غلط است یعنی فهمیدن این نکته که من باید کاری بکنم.یک دگرگونی لازم است.بنابراین فکر نکن که کسل بودن چیز بدی است بلکه نشانه ای میمون برای شروعی نو می باشد.ولی به همین بسنده نکن.آدم هایی که ظاهر و باطنشان یکی است هیچ وقت کسل نمی شوند.در مقابل آدم های متظاهر محکوم به کسلی هستند برای اینکه زندگی خود را به دو بخش تقسیم کرده اند.خود واقعی شان را سرکوب می کنند و تظاهر به زندگی ای می کنند که دروغین است.منشا کسلی همین زندگی دروغین است.
از کتاب عشق،رقص زندگی